onsdag 13 februari 2013

Kvällsöppet på damfriseringen i Bonäset..

Visste ni att det finns en nyöppnad damfrisering i Bonäset som är hur billig som helst. De klipper, färgar, slingar och permanentar till "härta och ingenting". Snål som jag är, var jag där i förra veckan och fick håret krullat och det kostade mig endast en vinflarra. Ja, den här friseringen är naturligtvis inte öppen för allmänheten utan körs i lönndom. Det är mina eminenta kollegor som ligger bakom, och man måste nog vara en god kollega för att få en tid där.

Jag var alltså där och mitt hår rullades av flinka fingrar samtidigt som jag bjöds på kaffe och nygräddad ananaspaj och annat smått och gott. På köpet fick jag tillfälle att umgås med mina störtsköna kollegor och man kan inte annat än att trivas i deras sällskap. Mycket surr och skratt blev det. "Husbonn" var nog lagom road av att ha ett gäng kacklande fruntimmer i huset, som sprang fram och tillbaka på toan och tvättade håret och höll på. Kvällen slutade med att alla kunder, nöjda och belåtna, åkte hem i sina nya frisyrer. Jag i afrokrull.

Efter ett par dagar tvättade jag håret första gången efter behandlingen och mitt hår såg ut som det blivit utsatt för en svårare elchocksbehandling. Det var en risig hårbuske och kändes precis som Svinto när jag drog fingrarna genom kalufsen. Vad göra? Panik utbrister. Jag testar att locka håret med locktång men håret är alldeles för styvt och hårt för att få någon form. Jag lägger upp håret på rullar och resultatet blir bara en yvig kalufs som liknar Plupp ( ni som är gamla nog att minnas Plupp ).  Jag kör en megasuperduperinpackning och smörjer in håret med oljor och serum. Det blir inte mycket bättre. Jag tar fram saxen och börjar klippa över hela huvudet. Det värsta riset försvinner i soptunnan, men det är inte gott nog. Jag fortsätter packa in håret i kokosfett ( extra virgine ), drar på mig toppluvan och går och lägger mig i hopp om att vakna nästa morgon som en fräsch Guldlock. Men jag ser ut som en flottig uteliggare när jag stiger upp och kollar mig i spegeln efter en orolig natts sömn.
Nåväl, efter att ha tvättat igenom håret 3 gånger för att få bort fettet, så låter jag det självtorka och det ser ganska hyfsat ut. Jag kanske ser ut som en tant, men jag är ju faktiskt det också. Ingen skugga ska falla över min frisörska på nåt sätt för hon gjorde allt rätt. Däremot är jag lite skeptisk till hemanenter, medel som kan innehålla vad som helst. Dessutom är mitt nordiska fina ljusa hår inte gjort för såna starka vätskor och innehöll sedan tidigare gammal permanent. Nu ska jag låta håret vila ett bra tag och får leva med att se ut som en korkad hund. När snålheten bedrar visheten kan det gå hur illa som helst.
Så om ni ser en lösspringande pudel utan koppel på stan så är det nog bara jag...Ring inte Djurskyddsföreningen!
En stilla bön bad jag i sällskap med Dr Spook och en  svart frissa...:-)


3 kommentarer:

  1. Härliga Rosie. Denna fredag börjar med att jag tokskrattar för mig själv hemma i köket.Annika

    SvaraRadera
  2. yοu're truly a just right webmaster. The website loading velocity is amazing. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you've pеrformеd а mаgnifіcent job in thiѕ tοpiс!


    Here іs my ρage: pgsha.ru:85

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera