söndag 24 februari 2013

Sh'bam..body jam...powerstrike...

....ja det är mina senaste träningsfavoriter. Jag har till och med tagit i med hårdhandskarna och börjat boxas, vilket varit otänkbart för mig tidigare. Konstaterar att jag haft förutfattade meningar om denna sport då jag bara sett igenmurade ögon och utspottade blodiga tänder. Jag gillar helt enkelt inte att slåss. Men detta är nåt helt annat... Att slå och sparka på en säck i olika kombinationer till cool musik, passar mig och det är grymt bra träning. Att varva olika träningsformer gör att man inte blir uttråkad och man får en allsidig träning som kompletterar varandra. Jag har även testat på spinning  fastän jag hatar att cykla ( får så ont i ändalykten ) och jag tycker det är idiotiskt tråkigt att cykla inomhus. Pilates boll tillhör inte heller mina favoriter, och det kanske beror på att bollarna som finns att tillgå är alldeles för stor för mig.  Jag har nu testat alla typer av gruppträningsformer som erbjuds på Energihuset. Jag har också fått med mig dottern och det känns extra kul att vi kan peppa varandra.

Roligast är ändå att få dansa intensivt till härlig musik. Då känns det inte mödosamt på nåt vis utan bara njutningsfullt och tiden går så fort. Ok, jag hatar den där cowboylåten i Sh'bam då man ska dansa löjliga cowboysteg och kasta lasso...När jag hör refrängen "vamos a la mesa" så vill jag bara spy och smita ut ur lokalen, men jag fortsätter ändå dansa som en tönt med ett falskt leende på läpparna.

Jag är glad att jag tog tillfället i akt och köpte mig detta gymkort för två år sedan. Jag har förbättrat min kondition avsevärt sedan dess, även fast jag inte direkt var otränad innan. Jag behövde bara större utmaningar. Behövde öka intensiteten och variera träningen mera. Det räcker inte med att jag promenerar till och från jobbet varje dag, och gör yoga på vardagsrumsmattan. Inte om man vill bli bättre och låta hjärtat jobba. Igår när solen sken och jag kände vår i luften, passade jag på och sprang iväg på årets första joggingtur. De fem kilometrarna gick lekande lätt och det var inte alls så jobbigt som jag föreställt mig. Den mentala inställningen är oftast avgörande. Det tjänar inget till att gå och gruva sig, det är bara att ta tjuren vid hornen och börja. Den bästa träningen är den som blir av. Även att stå istället för att sitta vid skrivbordet är en form av träning. Man kan visst gå ner ca 3,6 kg på ett år bara genom att stå 3 timmar om dagen!

Heja på alla ni som tagit er i kragen och värnar om er hälsa! Hälsa ofta!
Joggare på tur...heja heja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar