söndag 16 november 2014

Andra veckan detox avverkad...

I två veckor har jag nu varit fullkomligt disciplinerad vad gäller min kost, och jag har två veckor kvar. Halvtid alltså. Inledde veckan med att åka på kurs till Umeå och bo på hotell en natt. Kursen hölls på Folkets Hus, och helt lägligt hade de en matmässa där och utsåg Sveriges kock. Det var stånd med smakprover, härlig doft av mat och massor med frestelser. Jag gick snabbt förbi och låtsades att jag inte sett något. Ni som brukar åka på kurs och konferens, brukar kanske se fram emot fikarasterna. Det gjorde inte jag. Det var en plåga att se buffén uppdukad med smörgåsar och bakverk. Även om de serverade nyttiga alternativ så var det inget som stämde överens med min detoxdiet. Jag hade kokta ägg och tomater i handväskan istället ( brukar ha det om jag får för mig att kasta på någon..hehehe ).

Till lunch hade jag förbeställt osaltad fisk och grönsaker, och Restaurang Äpplet gjorde sitt bästa av torskrygg och röding. Inte så dumt alls. På kvällen var det gemensam middag med kurskamraterna, men jag tackade nej. Jag satt istället på hotellrummet och mumsade ägg och tomater från min handväska. I frukostmatsalen lyxade jag med två deciliter naturell yoghurt med lite linfrön och solrosfrön. Avslutade med en apelsin, då ingen färskpressad juice fanns att tillgå.

Torsdag och fredag var det s k fastedagar igen, och då återgick jag till att äta enbart protein och dricka massor av vatten. Tråkigt, tråkigt....I lördagskväll framför teven var jag galet sugen på saltlakrits. Jag kunde nästan inte koncentrera mig på filmen, tänkte bara på salmiakmattor, salta bildäck och lakrits i alla former.
Jag tänker ofta på mat, om vad jag ska äta sen. Jag torterar mig själv genom att känna och kolla på alla matvaror i affären när jag går och handlar. Jag köper också fryst mat som jag ska äta sen när jag får börja äta som vanligt igen. Ikväll köpte jag vegetariska dumplings och chimichurri. Jag hittade även ett lakrits/pepparmintthe som jag festade på ikväll,  Det var ljuvligt gott!

"Anden är villig men köttet är svagt" Jag är villig och stark i både kött och ande, Inget kan stoppa mig nu när jag kommit så här långt. Jag har ätit nu i snart 52 år, 365 dagar om året. Mestadels har jag varit så privilegerad att jag kunnat välja vad jag ska äta. Vilken lyx! Undrar hur många som tänker på det och känner tacksamhet över detta varje dag? Varje dag lider 800 miljoner människor av svält och 25 000 dör varje dag! Jag ska absolut inte klaga.  Jag har jag valt min egen föda och jag väljer något som är hälsosamt för mig. Både fysiskt och mentalt. Belöningen kommer senare. 

söndag 9 november 2014

Första detoxveckan avverkad..

I måndags började jag med en 28-dagars detoxkurs, och har just avverkat den första och tuffaste veckan. Under 4 veckor ska jag varken äta salt, socker, mjöl eller grönsaker som växer under jord. Första veckan har jag enbart levt på protein i form av osaltad kyckling och fisk. Däremellan har jag druckit massor med vatten och stärkt mig med vitaminer från Fitline.
Det har varit fruktansvärt tråkigt måste jag erkänna. Det är så socialt det här med att äta. Ta bara som i måndags då vår nya arbetsgivare hälsade oss välkomna med tårta, kakor och lunchbuffé. Hur kul är det då att tugga på en osaltad torr kycklingbiff, när mina kollegor vräker i sig godsaker? Mina kära arbetskompisar glor på mig och funderar nog på om jag verkligen är vid mina sinnens fulla bruk.

Men jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker. Jag gillar bara läget och fortsätter tugga i mig min torra osaltade föda. För tuggar gör jag. Varje tugga tuggas 32 gånger. Jag tuggar frenetiskt tills det kommer fradga ur munnen. Man får ju inte dricka till måltiderna. Det gör man bäst mellan måltiderna. Det har varit svårt att synkronisera detta på morgonen när jag ska iväg till jobbet. Efter morgondrycken, måste jag vänta en kvart innan jag får äta. Så jag tuggar på min kycklingbiff i bilen medan jag kör iväg till jobbet. Käkarna mal som en idisslande som en ko. Muh!

I fredagskväll satt vi i tv-soffan och fredagsmyste. Myste och myste. Sambon med en godispåse och jag med en kopp rött the. Jag luktade i hans påse och insöp de söta dofterna av lakrits och syrliga karameller. Det fick räcka för mig. Senare på natten drömde jag att jag åt 5 lakritsbitar och jag fick enormt dåligt samvete, och kände mig så besviken på mig själv. Hur kunde jag falla för frestelsen?

När jag vaknade berättade jag genast för min sambo om min hemska dröm och han bekräftade att han lämnat kvar några lakritsbitar i godispåsen. Kunde jag ha gått i sömnen och letat rätt på den och glufsat i mig resterna? Jag var tvungen och gå upp och kolla. Jag fann påsen och även fem lakritsbitar! Det var alltså bara en dröm. Till viss del sann, för det var ju fem lakritsbitar i påsen, men dom var intakta. Hallelujah!

Nu har jag alltså tagit mig igenom den tuffaste veckan, som egentligen inte varit så tuff. Jag har mått bra hela tiden och känt mig extra pigg. Jag mår bra av att disciplinera mig och leva som en asket ( eller fakir kanske en del skulle kalla mig ). Det stärker mig inifrån och ut, att späka sig och vara sträng med sig själv. Belöningen kommer ju. Jag blir renare, piggare och friskare. Dessutom stärker jag mig mentalt. Jag har gjort värre saker, som att fasta på enbart kokt vatten under 10 dagar. Det här var en baggis.

Just nu ser jag fram emot frukosten i vecka 2, en liten skål med naturell yoghurt, lite blötlagda linfrön och solrosfrön. Mums!


måndag 3 november 2014

Control alt delete

Det var ett tag sedan sist. Min blogg håller nästan på att mögla bort. Men jag måste tala om att jag lever i allra högsta grad. Mitt liv är lika fullt upp som det alltid har varit. Jag liksom bara drar till mig saker och ting.
Då och då måste jag göra en "control + alt + delete", börja om från början och ta nya tag. Jag måste rensa bort gammalt skit, både bokstavligen, mentalt och kroppsligen, Jag önskar att jag kunde göra det även med min hjärna, men har ännu inte lyckats helt.

Tänk att få rensa bort sånt i hjärnan som man inte behöver. Kasta bort alla gamla kunskaper som inte längre är gällande, som t ex gamla telefonnummer, registreringsnummer, kortkoder, förutfattade meningar, fördomar, gamla oförrätter och tråkiga minnen. Jag glömmer portkoden till jobbet, men jag kommer ihåg min barndomsväns telefonnummer från 70-talet, 15196. Jag måste lära om att huvudstaden i Tjeckoslovakien inte finns längre för Tjeckoslovakien har upphört, och att Bonn är inte längre Tysklands huvudstad.


Idag påbörjade jag en "control + alt + delete". Dels jobbade jag min första arbetsdag i en nytt företag, och dels påbörjade jag en 28-dagars detoxkur. Jag ska rensa mig inifrån och ut rent fysiologiskt, och jag ska ta nya friska tag som anställd i ett nytt spännande företag, Sutherland Global services.

Inatt drömde jag ( som vanligt ) en helt galet förvirrad dröm. Jag drömde bland annat att jag satt i en gummibåt när en tromb kom och tog mig och jag sögs ut i atmosfären. Jag drömmer ofta att jag sugs iväg av tromber. Men inatt trodde jag att mina upprepade drömmar blivit verklighet, och att jag denna gång verkligen drabbats av en tromb. När jag åter landade på fast mark, så visste jag inte vem jag var. Jag gick omkring och frågade människor om de visste var Rose-Marie Byström var någonstans, och jag frågade även om jag kunde vara Rose-Marie Byström. Jag kunde inte se min egen kropp, utan var mera bara ett medvetande. Det var en otäck och omtumlande känsla. Folk tittade på mig som om jag inte var riktigt klok.

Så småningom vaknade jag i min egen säng och insåg att jag fortfarande levde och fortfarande var Rose-Marie Byström. Skönt! Även om jag ibland skulle vilja göra en total makeover, så trivs jag nog hyfsat bra med att vara just jag. Jag bestämmer ju själv vem jag vill vara och vad jag vill bli.
Just nu siktar jag på några kilo lättare, en smidigare yogakropp och ett piggare och alertare sinne ( går det ? ).
Det skulle även vara kul med lite nya uppdrag och utmaningar i arbetslivet. Kanske är det så att jag är på väg i en tromb i en hastighet på 90 km i timmen, som tar mig till nya breddgrader eller nya nivåer.
Vi får se. Jag lovar att uppdatera mig lite oftare och berätta om mina senaste resor, mina senaste fynd, mina kurser, mina hälsokurer och mina bravader.  Mitt namn är fortfarande Rose-Marie Byström.

Tjing!