lördag 23 januari 2021

Det är något som inte stämmer..

 Det senaste året har varit mörkt, skrämmande och oroligt på många sätt. För precis ett år sedan hade jag kommit hem från en 6 veckor lång vintersemester i Australien och Indonesien. Året hade varit fullt av utlandsresor. På bara ett års tid hade jag hunnit resa till Bali och Australien 2 gånger vardera, besökt Kalifornien och Arizona, bestigit Mount Fuji i Japan och vandrat i Nepal. På något vis kände jag på mig att jag måste passa på. Som att jag anade att möjligheterna skulle komma att begränsas.  Jag är glad att jag tog chansen. Nu har jag varit isolerad på hemmaplan i ett helt år utan att resa utomlands, eller knappt ens utanför kommungränsen. Men jag ska inte klaga, det kunde ha varit mycket värre. Eller så kan det bli värre. Framtiden på jorden är oviss sett ur många avseenden. Vi har en rådande pandemi, klimatkris, politiska oroligheter och ekonomiska utmaningar.

Den senaste tiden har jag ägnat mycket tid till att läsa på så mycket som möjligt om massvaccineringen av Covid19.  Det finns så många frågetecken och obesvarade frågor och jag förstår att många är oroliga.

Det cirkulerar 36 olika coronavirus runt oss och de passerar ganska obemärkt förbi. Coronavirus är inget nytt. De allra flesta friska människor blir inte sjuka av Covid19, väldigt många är helt symptomfria eller känner lätta förkylningssymptom. För några, framför allt äldre och svaga med underliggande sjukdomar är det värre. Även till synes yngre och fullt friska människor kan också drabbas hårt, men det är förhållandevis få. Överdödligheten är inte väldigt mycket högre det senaste året, än tidigare. Folkhälsomyndighetens officiella räkning visar hur många som avlidit efter att de testats positivt för Covid19, och inkluderar därmed även personer med Covid19 som dött av andra skäl. Det är en viss skillnad om man dör med eller av en sjukdom kan man tycka, men inte i detta fall. Även fast Covid19-patienter normalt är friska och smittfria efter 14 dagar. Fast man har på senare tid medgett att dödsfallen har överrapporterats och man har även erkänt att PCR-testerna inte varit tillförlitliga. Och konstigt är det att det inte rapporteras om några fall av vanlig säsongsinfluensa, vilket normalt alltid härjar så här års. Var finns den statistiken? Har man testat de sjuka för både Covid19 och vanlig säsongsinfluensa?   

Nu visar det sig att endast efter en kort tid av massvaccinering världen över, så har många personer dött kort efter vaccinationen. Även här är det mest äldre och personer med underliggande sjukdomar som dött. Men här skiljer sig inrapporteringen av dödsfall. Här anges aldrig vaccinet som orsak till dödsfallet utan här hävdar man att personen antingen dött av ålderssvaghet, sin underliggande sjukdom eller Covid19 (!). Läkemedelsverket eller läkemedelsindustrin menar att det finns inget som bevisar att det har med biverkningar från vaccinet att göra. Vem ska bevisa motsatsen? Är det den döde eller den dödes anhöriga? Bevisbördan kommer an på den som omöjligt kan göra det på egen hand. Inte heller kan man man kräva skadestånd från vaccintillverkaren. De går ansvarsfria. Det kommer an på en välvillig statsmakt att skydda sina medborgare. I vissa länder gör man det, men inte alla.

Frågor och svar kopierat från Folkhälsomyndigheten:

Ska jag vaccinera mig även om jag haft Covid19 och har antikroppar?

Ja. Vi rekommenderar vaccination för alla som har haft covid-19, även de som har antikroppar. Du kan vaccineras så snart du har tillfrisknat helt från covid-19.

Vilket skydd får jag efter en vaccination?

Vaccinationen skapar ett skydd mot allvarlig sjukdom. Efter vaccinationen bygger kroppens immunförsvar upp ett skydd mot covid-19. Men det är inte säkert att alla som vaccineras får ett heltäckande skydd. Detta gäller för alla vacciner, inte bara de mot covid-19. Men du löper ändå mindre risk att bli allvarligt sjuk.

Skyddar vaccination mot smittspridning?

Vaccinationen mot covid-19 skyddar dig från att bli allvarligt sjuk. Men vi behöver fortsätta att tvätta händerna, stanna hemma vid symtom och hålla avstånd för att bromsa smittan, även när vaccinet mot covid-19 finns tillgängligt.

Kommer ett vaccin att stoppa pandemin?

Ett vaccin som är godkänt för användning i Sverige, kan vara ett av flera sätt att skydda sig mot covid-19. Men ett vaccin kommer inte att vara den enda lösningen. Även om ett vaccin blir tillgängligt för oss, kommer vi behöva tänka på att skydda varandra från smitta genom att fortsätta stanna hemma vid symtom, hålla avstånd, ha en god handhygien och arbeta hemifrån när det är möjligt.


Ok, så även om jag haft sjukdomen så måste jag vaccinera mig? Även fast man säger att det är osannolikt att få sjukdomen 2 gånger. Varför duger inte längre kroppens eget immunförsvar nu och det immunologiska minnet?  Vaccinet ger ju inte heller fullgott skydd?

"Det är en rimlig gissning att Modernas vaccin mot Covid19 skyddar bara 9 månader. Det säger Matti Sällberg, professor och vaccinforskare vid Karolinska Institutet till SVT. Men säkert vet man att det skyddar i 3-4 månader". Ok låt oss se, eftersom det tar ett halvår att vaccinera Sveriges befolkning, så måste vi troligen fortsätta med detta förfarande på löpande basis, år ut och år in, och fortsätta att belasta det redan så ansträngda vårdsystemet.

Och eftersom man fortfarande kan vara smittbärare även fast man är vaccinerad så måste vi fortsätta hålla avstånd och hålla oss hemma, och stänga ner samhället.

Vad är då vitsen med detta vaccin överhuvudtaget? Fyller det verkligen sitt syfte? 

Runt omkring i världen höjs nu en varningens röster mot dessa nya vacciner, som har en helt annan uppbyggnad och teknik än de vacciner vi hittills har använt oss av i mänsklighetens historia. Forskare, läkare, immunologer, professorer, vetenskapsmän varnar nu för att dessa vacciner är ett mänskligt experiment som kan få oanade konsekvenser. Vaccinet har inte prövats under tillräckligt lång tid och det finns fortfarande en hel del obesvarade frågor som vi förmodligen inte får svar på förrän det är för sent. Många anser att vaccinet bör förbjudas och stoppas omedelbart. Det som händer när dessa människor höjer sina röster är att deras inlägg i sociala medier omedelbart stoppas och censureras, som fake news.  Många av dem får motta spott och spe och flera läkare har blivit av med jobbet och blivit avstängda från sina professioner för att man går emot strömmen. 


Varför vill man inte lyssna på dom som riskerar sina liv, sin profession och sitt rykte och varför väljer man istället att lyssna på dem som har allt att vinna på att få sälja sina produkter och vara först ut på marknaden?  Vad skulle dessa vaccinationsmotståndare ha för dold agenda annat än ett genuint ansvar för mänskligheten? Hur kan vi lita på vår statsminister och socialminister när de går ut och säger att vi kan vara fullständigt trygga med vaccinet och att det är säkert? Vad vet dom? Dom är väl inga experter? Dom har väl inte varit med och forskat och framställt?  Varför bjuder inte SVT, BBC eller andra tv-bolag in till en debatt mellan dessa olika åsiktshavare? Varför ger man inte dessa vaccinmotståndare svar på tal i en direktsänd debatt om man nu anser att de far med osanning? Nej, dom bara tystas ner.

Jag har följt inrapporteringen av vaccinbiverkningar i USA eftersom de påbörjade vaccineringen före oss. Det är ganska obehaglig läsning. Väldigt många har fått direkta svåra influensasymptom och varit utslagna i veckor, och tvingats sjukskriva sig från arbetet. Väldigt många har sökt akut vård och belastat den redan ansträngda vården. Flera har som av en "slump" utvecklat svåra sjukdomar direkt efter vaccinationen. Jag har redan nämnt tidigare i texten att flera äldre och svaga dött efter vaccination, liksom i Sverige, Norge och resten av världen. 

Utan att snöa in på en massa konspirationsteorier av varierad grad som pågår där ute, så kan jag bara säga att det är något som inte stämmer. 

Jag är normalt inte en vaccinationsmotståndare. Jag har nog fler vacciner i kroppen än dom allra flesta inklusive gula febern och tbe. Jag är tacksam för den medicinska utvecklingen med antibiotika och andra livsnödvändiga mediciner ( ja jag vet att dessa också kan ge biverkningar ), men jag ställer mig ändå mycket frågande och skeptisk inför dessa nya mRNA-vacciner inkl otillförlitliga PCR-tester.

Trots att 33 miljoner människor dött av HIV sedan 80-talet, och årligen skördar 700 000 dödsoffer, så har man inte lyckats ta fram ett vaccin på alla dom här åren. Trots att att HIV också är ett virus nära besläktat med Covid19. Här svarar man att det främst beror på att HIV-viruset muterar så snabbt. Men nu ser vi ju även att Covid19 muterar hela tiden, vilket är det naturliga förloppet för ett virus. Man har heller inte lyckats få fram ett vaccin för SARS som också är ett coronavirus, trots att man prövat den nya mRNA-tekniken som nu används i de nya "vaccinerna" från Pfizer och Moderna. Jag tycker helt enkelt att det gått alldeles för snabbt att ta fram detta vaccin, även om alla experter från hela världen har bidragit med sin kunskap och man har fått stora anslag till framtagandet. Tiden saknas dock. Långtidseffekterna kan vi omöjligt känna till i den här inledande fasen.

Jag råder dig som läsare att läsa på så mycket du kan själv och bilda dig en egen uppfattning, innan du kavlar upp ärmen. 

Världen har värre "pandemier " att ta hänsyn till som fetma, övervikt, hjärt-och kärlsjukdomar, cancer, diabetes med flera, den så kallade "välfärdspandemin" som belastar 80 procent av sjukvården. Fokus borde ligga på friskvård och förebyggande vård.  Då skulle majoriteten klara virus som Covid19 också. Men det blir ju synd om läkemedelsindustrin och dess aktieägare som inte längre kan tjäna några pengar...

De senaste årens nedmontering av sjukvården har inte precis bidragit till en optimal beredskap. Sjukvården har inte haft några marginaler. De har fått trolla med knäna för att klara av den här  pandemin och vi har inte sett slutet än.

Då jag själv arbetar inom nykterhetsrörelsen, så skulle jag vilja poängtera att alkohol ökar risken för att dels bli smittad av Covid19, och dels att sjukdomen förvärras av alkoholkonsumtion. Vi vet sedan gammalt att alkohol påverkar omdömet och vi tenderar att glömma bort att hålla avstånd vid alkoholpåverkan. Sen påverkar alkoholen immunförsvaret och gör dig mer mottaglig för virus, och dessutom påverkar det hela din hälsostatus. Tillhör du dessutom någon riskgrupp, så bör du definitivt avstå alkohol och allt annat som påverkar din hälsa negativt. Sen ska vi dessutom vara solidariska och se till att vi inte belastar sjukvården mer än nödvändigt. De bör besparas från alla alkoholrelaterade skador under denna svåra tid.