tisdag 29 oktober 2013

Fredagen den 13:e...

Fredagen den 13:e september gick jag till banken en tidig morgon och köpte ett hus, och samma dag fick jag nycklarna och kunde börja flytta in. Vi håller fortfarande på att flytta in. Grejer står överallt där de egentligen inte ska vara. Ute i garaget, i banankartonger och i svarta sopsäckar. Sakta men säkert börjar det bli ett trivsamt nytt hem. Nytt hus, nytt område och nya familjemedlemmar.

Vi är två vuxna med totalt sex barn, ett barnbarn och två katter. Det är dock bara två vuxna, två barn och två katter som kommer att samsas om 6 rum och kök. Katterna har precis börjat lära känna varandra och det går sådär. Den lilla kattfröken på 4 månader morrar och fräser mest åt kattgubben Svenne som hunnit bli 8 år. Svenne beter sig som en gammal klok farbror och låter den unga damen hållas. De samsas dock kring matskålen och de sover om nätterna. Allt går i sakta mak framåt, ett steg i taget.

Jag har varit mer förvirrad än vanligt i flyttröran och ni som känner mig vet att då är det illa ställt. Jag vimsar omkring hela tiden och vet knappt var jag har ett par rena strumpor. Än mindre mina trosor. Häromdagen hade vi besök av en gammal kär vän. När vi satt och fikade vid matbordet kände jag något onaturligt på mitt ena lår. Det kändes som en svulst innanför byxbenet. Jag ursäktade mig och gick ut ur rummet för att kontrollera vad det var för konstig knöl jag hade fått på låret. När jag drog av mig jeansen upptäckte jag att det bara var mina smutsiga trosor som av någon anledning råkat hamna där. Ja, jag råkar hittade saker på de mest oväntade ställen. Som när jag höll på att montera nya beslag på köksluckorna och råkade skruva fast handtaget på insidan av skåpet. Inte så smart..ganska opraktiskt faktiskt.

Vid ett par tillfällen har jag assisterat mina kära sambo med dammsugaren medan han hållit i borrmaskinen. Detta för att suga upp allt damm som uppstår när man borrar i hårda betongväggar. Medan han borrat har jag stått där med munstycket intill borren, men jag glömmer alltid en viktig detalj. Att slå på dammsugaren.

Tur att jag har en lugn och förstående sambo som står ut med mig, håller ordning på mig och har överseende mina tabbar och fadäser. Det blir ett intressant liv. Fortsättning följer när jag får en liten kvart över att skriva igen...Just nu har jag fullt upp! Ha de!