lördag 28 januari 2017

Ljusare tider..

Det är mycket som händer nu. Både på det personliga planet och runt om i världen. För min egen del går det i positiv riktning och jag är glad och lycklig. Nya spännande utmaningar väntar och jag hälsar våren och ljuset välkommen. Som jag har väntat och längtat...
Imorse vaknade jag av ett meddelande, där sonen skrev att han precis landat med Aeroflot i Kazakstan och kommit fram till Alma-Ata. Jag är både lättad och stolt över att yngste sonen reser på egen hand via Moskva till denna del av världen. Tillsammans med min nya positiva energi så har jag idag storstädat hemma. Tagit ut det mörka och tagit in det ljusa. Två stora buketter med vita tulpaner toppade det hela. Jag älskar tulpaner, faktiskt den enda snittblomman jag köper.

Runt om i världen breder dock mörkret ut sig och det känns som vi backar tiden och är på väg tillbaka till medeltiden på många sätt. De murar vi rivit har nu börjat byggas upp igen. Igår var det Förintelsens minnesdag och för bara 70 år sedan försökte man utrota judarna och omkring 6 miljoner fick sätta livet till. Ingen trodde att Hitler skulle kunna åstadkomma detta inledningsvis, och ingen vill tro att det kommer att hända igen. Ingen trodde att Trump skulle bli president heller. Nu väntar världen med spänning på vad som håller på att ske. Det känns minst sagt oroligt med detta maktskifte.

Klimatet har också fått fnatt. Medan Chile och andra delar av världen härjas av skogsbränder, så snöar det i Sahara. Jag har inte tidigare varit med om en sådan mild vinter här hemma i Norrland och så lite snö. Lika oberäkneligt som klimatet är just nu, är också de ledare som sitter vid makten. Samtidigt vill man beröva kvinnors rätt och frihet genom att skärpa abortlagstiftningen. Kvinnor ska tvingas fortsätta att föda och ta hand om oönskade barn. Vi har nog med ensamma kämpande mammor runt om i denna turbulenta värld. Vi har nog med tonårsmammor som inte klarar av att ge sina barn de förutsättningar och den trygghet som de är värda. Vi har nog med män som inte tar ansvar för sin säd.

Nåväl, det händer roliga och positiva saker också parallellt med de mörka och negativa. Jag väljer glädje! Varsågod och ta en ruta!

fredag 6 januari 2017

Nytt år, nytt liv...

Idag vaknade jag utvilad. Inte speciellt vanligt för mig. Jag sov 12 timmar i sträck! Igår kväll när jag kom hem njöt jag verkligen av tanken på att jag har tre lediga dagar framför mig och ingenting alls inbokat. Jag lagade en god middag och åt belgisk chokladglass till efterrätt. Lade mig mätt och belåten tillrätta i sängen för att se på en film, men kände direkt när filmen laddats upp att jag var för trött. Så redan kl 20.30 släckte jag lampan och vaknade inte förrän strax före klockan åtta. Jag hade sovit ett halvt dygn och det var ljuvligt! Det är 20 grader kallt och solen lyser utanför mitt fönster, men jag väljer att stanna kvar i sängen under mitt ulltäcke. Man måste inte gå ut bara för att det är vackert och nyttigt att ladda kroppen med lite D-vitamin. Man får göra som man känner, när man är ledig, och just nu känner jag inte för att gå ut. Jag var ute igår på lunchen och tog vackra bilder i kylan.



Det nya året har precis startat och jag känner att saker och ting läggs på plats i mig själv. Jag vet vad jag vill och vad jag inte vill. Jag vet vad jag ska prioritera och vad jag ska skala bort. I år ska jag lätta på gasen och hushålla med min energi. Göra bra saker som ger energi, och inte ödsla tid på sånt som inte ger något. Det handlar om att äta mat som stärker mig och gör nytta för min kropp. Det handlar om att träna, vila, filosofera och avsätta tid till att bara vara. Göra allt lite mindre och långsammare.

I förra inlägget skrev jag om att mitt nyårslöfte ska handla om att vara nöjd. Nöjd med mig själv, med andra och det jag har. Och jag är nöjd. Jag har precis allt jag behöver. Jag vill bara fylla på med lite själslig och mental stimulans då och då, och det hittar jag i djupa samtal, i böcker och i naturen. Allt har jag inom räckhåll. Jag behöver bara vårda och vara rädd om det jag har.

Mitt personliga mål i år är att skriva klart min bok och helst få den utgiven av något förlag. Egentligen håller jag på med två olika böcker samtidigt, men det är den ena som är mest viktig för mig. Jag hoppas verkligen att något förlag vill ge ut den. Är det meningen, så blir det så. Att ha mål i livet, tror jag är viktigt. Något som drar i en och för en framåt. Det behöver inte vara stora utmaningar, det kan räcka med små dagliga utmaningar. Ett litet steg i taget.

I mina tankar och i mitt hjärta finns en längtan till en resa i april, till sommaren och stugan. Min hjärtevän finns inte längre med mig i stugan och jag saknar honom fortfarande. Men jag känner hans närvaro då och då och jag är ganska säker på att det är han som ger mig oförklarliga klösmärken på ryggen och som hittat på lite oförklarliga saker här hemma i lägenheten. Älskade Svenne! Tänk vad ett husdjur kan betyda för en!



Ha en skön och vilsam helg vänner! 💖💖💖