tisdag 10 april 2012

Dag 11 - Det här har jag jobbat med..


Jo, jag har nog provat på lite av varje, och lärde mig vid tidig ålder att tjäna egna pengar. Det är viktigt att tjäna sitt levebröd, även om jag helst skulle vilja frilansa och jobba när jag känner för det. Så här ser iallafall mitt brokiga CV ut:

Sommaren 1974: Jordgubbsplockare på Birgittas Bärodling. Cyklade från Valhalla till Västerhus varje morgon, ca 6-7 km en väg. Hur många 11- åringar skulle göra det idag?
1975 -1978: Städade på olika företag, restauranger och varuhus. Jobbade även ofta som reklamutdelare.
1978 - Började jobba i tavernan som brick/diskflicka på Esso Motor Hotel på helgerna.
1979 - Började jobba heltid på Esso Motor Hotel ( senare Scandic Hotel ).

Sedan följde olika jobb inom Hotell- och Restaurangbranschen, NK Tournedos och Hotell Statt m fl. Serverade, lagade mat, städade och var nattportier.

1981 - Provade på att vara reseledare på Mallorca under 2 månader, med Simon Spies och hans anhängare.
1982-83 - Aupair i Houston Texas
1983 - Fjällnäs fjällhotell
1984 - Började på Länsförsäkringars kundtjänst i Örnsköldsvik
1985 - Blev väktare ( grönsakspolis ) på ABAB i Stockholm ( först året heltid, sedan följde flera år som extraanställd på Sveriges Radio & TV ).
1986 - Länsförsäkringars kundtjänst i Stockholm
1988 - Riskbedömare på Trygg Hansas livförsäkringsavdelning i Stockholm
1993 - SAS Örnsköldsvik och jag har visst fastnat där...
En väckarklocka till mig...kanske för att jag försov mig lite väl ofta..

Omslagsflicka 
Vilken tuffing! Kolla in tegelstenen till mobil telefon!


Där till kan nämnas att jag jobbat som virrig turistguide, och varit värdelös som kartläsare åt busschaufförerna. Men de stackars pensionärerna och turisterna som åkte runt med mig förlät mina brister, för att jag var en sån eminent allsångsledare ( som helst sjöng själv ).

Jag har även haft uppdrag som cirkelledare åt olika studieförbund och lett egna kurser.  Är frilansande debattör och krönikör. Bloggare. Hälsoinspiratör. Kontaktperson. Innehar/innehaft olika fackliga uppdrag och styrelseuppdrag i andra föreningar . Utbildad massör och hälsopedagog. Lång erfarenhet som mamma.


Jag har provat på lite av varje och är inte rädd för att kasta mig in i nya saker. Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor?? Författare kanske? Reseledare på Rosa Bussarna? Biståndsarbetare i Asien eller Afrika? Studera till kriminolog eller läkare i alternativ medicin? Optimistkonsult? Någon som är intresserad av en medelålders arbetsför kvinna och kan erbjuda något roligt och spännande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar